CRNA GORA

Crna Gora - mirna zemlja koja ne stari i koja je prekrivena bezbrojnim divnim plažama, raznobojnim gradovima i mnogim istorijskim spomenicima. Posjeduje iskonsku, prirodnu ljepotu, i čistu morsku vodu. Crna Gora je vremenom postala favorit među putnicima. Ovde su prikazana neka od mjesta koje ne smijete propustiti:

Stari grad Kotor: Kotor je fenomenalna destinacija u Crnoj Gori i mjesto u koje turisti vole da dođu. Kotor možete istražiti pješke, autom, čamcem, biciklom ili otvorenim autobusom. Ovaj grad čeka da posjetite njegove prodavnice, Pomorski muzej, pijacu, prelepe crkve i naravno, ukusnu hranu kotorskih restorana! Prirodni šarm Kotora može biti Vaš odmor iz snova!

Peščana plaža Budve: Budva se nalazi na obali Jadranskog mora u Crnoj Gori. Jedna je od najpoželjnijih destinacija za turiste zbog svojih divnih plaža i luksuznih hotela. Sveti Stefan je jedno od najpopularnijih mjesta u Budvi. Ima fenomenalan pogled na plažu i daje turistima priliku da se opuste u mirnoj i tihoj okolini. Budva je grad u kom uvek možete videti nešto novo.

Turistički grad Perast: Grad koji je pod zaštitom UNESCO-a i ima bezbrojne pogodnosti za turiste. Nalazi se u centru Kotorskog zaliva. Ovo je sjajan mediteranski grad koji prikazuje bogatu prošlost zaliva. Možete otkriti mnoštvo crkava, palata, zgrada od kamena, hotela i bezbroj drugih građevina. Jedna od karakteristika grada je da u njemu nema automobila; divan je i tih gradić tokom ljeta.

Skadarsko jezero: Skadarsko jezero je prelijepa destinacija. Ako odlučite da ga posjetite sa porodicom, odlično je mjesto za razne spoljne aktivnosti. Turisti mogu isprobati vožnju čamcem, kajakom, prošetati prirodom, posmatrati ptice, probati vino... Možete uživati na čistim plažama ili iskustiti avanturu u divljini.

Spektakularni nacionalni park Durmitor: Ako želite da posjetite najlepši nacionalni park Crne Gore, morate doći na Durmitor. Ovaj park ima privlačne rijeke i ponornice; među njima i Kanjon reke Tare koji ima jedne od najdubljih klisura Evrope. Nacionalni park Durmitor je tokom zime odličan za skijaše i snoubordiste, a ima i prelep pejzaž tokom proleća, ljeta i jeseni.

Tivat, Herceg Novi, poluostrvo Luštica, manastir Ostrog, Njegošev mauzolej i drugo su jedna od najlepših mesta koje možete posetiti u Crnoj Gori. Zemlja prelijepih plaža je favorit i zbog svoje kuhinje - neka od najukusnijh jela su japraci (pirinač sa govedinom), kobasice i krem supe (sa rezancima i povrćem). Zaljubićete se u crnogorska jela čim ih probate!

Tako da, napravite plan za fantastičan odmor I Crna Gora čeka na Vas!