FAQ

Zašto baš izabrati Holidayinmontenegro?

Zašto da  Vaše vrijeme za rezervisanje i planiranje odmora trošite na zvanje hotelskih recepcija, turističkih agencija i turističkih posrednika kad sve to možete uraditi sami iz udobne fotelje vašeg doma i to u samo nekoliko minuta sa Vašeg kompjutera ili mobilnog telefona. Ukoliko ste već upoznati sa online načinom rezervacija onda znate da Vam  Holidayinmontenegro  daje sigurnost koju ne možete imati u direktnom dogovoru sa pružaocima usluge.
Osim toga, na našem sajtu je zastupljena višejezičnost kao i rad korisničkog servisa 24/7 (non-stop).

Gdje mogu saznati više O Holidayinmontenegro?

HolidayinMontenegro je turistički sajt koji je tu da vam pomogne u pronalaženju udobnog smještaja u Crnoj Gori, i ne samo smještaja, već ste u mogućnosti da putem našeg Web portala  osmislite i rezervišete vaše putovanje, transporta/renta car do određenih destinacija. Na našem sajtu takođe možete pronaći dosta korisnih turističkih informacija koje će Vam pružiti mogućnost da što bolje upoznate Crnu Goru (njenu kulturu, istoriju, spomenike, muzeje, hranu i ostalo). Da bi saznali više o našem web sajtu/aplikaciji pogledajte link  o nama.

Kako da postanem član Holidayinmontenegro?

Da biste postali član potrebno je da popunite podatke za registraciju u dijelu registracija/register. Ukoliko ste vec član tj. ukoliko ste se već registrovali prijavljujete se preko sing in ili prijava.

Kao naš član bićete u mogućnosti da putem e-meila dobijate obavještenja o aktuelnim ponudama, popustima u određenim smještajnim jedinicama, kao i drugim bitnim stavrima koje Vam mogu poslužiti tokom Vašeg boravka u Crnoj Gori.

 Kako mogu rezervisati/bukirati hotelsku sobu, apartman ili privatni smještaj?

Naš postupak rezervacije je vrlo jednostavan.

- Odaberite ili unesite željeni grad, datume dolaska i odlaska, i naravno broj gostiju.

- Kliknite na "search", kako bi pronašli sve dostupne hotele kao i privatni smještaj (samo oni sa slobodnim sobama za odredene datume). Potom će se pojaviti Lista hotela i privatnog smještaja.

- Za više informacija o određenim hotelima, kliknite na cijenu ili na "Više".

- takođe preko filtera možete odrediti cjenovni razmak (min/max) po kojem želite rezervisati Vaš smještaj kao i niz drugih stavki koje su Vam potrebne u smještaju tokom Vašeg boravka.

- Nakon što ste odabrali željenu kategoriju sobe, odvest ce Vas na stranicu "Korisnicki podaci za Rezervaciju",  gdje cete biti zamoljeni da unesete u odgovarajuća polja Vaše lične podatke. Pobrinite se da su Vaše ime i e-mail adresa ispravno napisane. Nakon što ispunite sve potrebne podatke, kliknite "Nastaviti / Dalje".

- Ako su svi podaci ispravno uneseni na stranici "Korisnicki podaci za Rezervaciju" automatski ćete preći na  stranicu "Pojedinosti o plaćanju", gdje ćete moci pregledati informacije o Vašem izabranom smještaju prije unosa pojedinosti o Vašoj kreditnoj kartici. Pobrinite se da budu ispravni svi Vaši lični podaci, svi datumi, kategorija soba i odabrani smještaj (hotel, apartman, privatni smještaj...).

- Unesite podatke o kreditnoj kartici na dnu stranice "Pojedinosti o plaćanju" i kliknite "Rezerviši", kako biste dovršili proces rezervisanja smještaja.

- Vaša rezervacija će biti potvrdena putem e-maila. Ako je potrebna dodatna korespondencija, naša  Služba za korisnike će Vam odgovoriti na e-mail ili Vas pozvati u roku od 24 sata. 

 Što je to privatni smještaj?

Pored Hotelskog veliki dio smještaja u Crnoj Gori čini privatni smještaj. Kada govorimo o privatnom mještaju moramo napomenuti da se radi  o smještaju u kućama lokalnog stanovništva u odvojenim apartmanima ili sobama koji su predviđeni za rentiranje.
Povoljne cijene, udobne sobe i apartmani, dovoljno mjesta za privatnost, glavni su razlozi popularnosti ovog oblika smještaja. Usluga (doručak/ručak/večera) se po pravilu ne poslužuje, osim u izdvojenim slučajevima kod iznajmljivanja soba kada se usluga doručka dodatno naplaćuje.

Zašto bih rezervisao preko Vašeg sajta / mobilne aplikacije kada mogu doći direktno i sam potražiti smještaj ?

Vaš direktan dolazak u područje gdje želite provesti Vaš odmor i na licu mjesta tražiti i rezervisati smještaj je opcija koja je moguća, ali mi smo isto tako svjedoci da u tim  situacijama  porodice koje tokom mjeseca Jula i Avgusta svakodnevno bezuspješno obilaze turističke agencije, hotele i privatni smještaj, nekad i do kasno u noć, u nadi da pronađu bar jedan slobodan krevet.
Takođe smo svjedoci i onih koji ne žele rezervisati smještaj putem našeg Sajta/mobilne aplikacije radi moguće uštede, ali su onda na licu mjesta bili prisiljeni platiti 50 -100% veću cijenu kod iznajmljivača smještaja ili u samom ugostiteljskom objektu (hotelu,apartmanu ili privatnom smještaju), ili su se usled nemogućnosti pronalaska smještaja morali zadovoljiti drugim mjestom boravka pa čak i dosta udaljenim od prvobitno željene destinacije..

Rezervacija smještaja unaprijed ništa ne košta a pruža puno! Ponude sa sajta Holidayinmontenegro možete pogledati iz udobnosti Vašeg doma, iz Vaše kancelarije, te sa svojim partnerima ili prijateljima u miru pronaći i rezervisati upravo ono što Vama odgovara. Prilikom odabira smještaja uvijek se možete savjetovati s našim korisničkim servisom na meilu: info@holidayinmontenegro.com. Time ste osigurali da Vas sigurno čeka smještaj, i da Vaš odmor može početi danom dolaska na odredište.

Je li sigurno koristiti kreditnu karticu na Vašem WEB sajtu?

DA.  Sigurnost transakcija je pitanje od velike važnosti za Holidayinmontenegro. Da bi se osigurala sigurnost transakcija, koristimo sigurnosnu vezu (SSL 128 bit), koja šifrira broj kreditne kartice u ne-iskoristiv oblik. Vaši podaci o kreditnoj kartici se dostavljaju jedino bankama koja vrši obradu transakcije.

Naši zaposleni ne mogu čitati niti imati pristup pojedinostima o Vašoj kartici i ti podaci nisu sačuvani u našem sistemu ni na koji način.

Koje vrste kreditnih kartica su odgovarajuce za online plaćanje?

VISA i MasterCard, kao i debitne kartice koje su VISA Electron.

Neki hoteli prihvataju i druge kreditne kartice za obavljanje rezervacije, kao što je American Express, ili neke debitne kartice. Detaljnije Informacije o tome pronaći ćete u Pravilima hotela (koje važe za taj pojedinačni objekat koji želite rezervisati), naznačenim u opisu hotela, ili tokom procesa rezervacije.

Moj broj kreditne kartice je tačan, ali je sistem nikako ne prihvata. Zašto?

Postoji nekoliko mogucnosti:

-Određene vrste kartica se ne mogu koristiti za online plaćanja putem naše web stranice,
-Kreditna kartica je istekla prije datuma rezervacije,
-Dosegnuli ste Vaš kreditni limit,
-Postoji greška na računaru.
Molimo provjerite gore navedeno i pokušajte ponovno kasnije. U slučaju da trebate detaljniju pomoć obratite nam se na info@holidayinmontenegro.com.

Mogu li izvršiti rezervaciju bez kreditne kartice?

Sve Veći broj smještajnih kapaciteta u Crnoj Gori ne zahtjeva unaprijed plaćanje rezervacije, tako da postoji mogućnost rezervacije bez kreditne kartice.
Međutim, to sa sobom povlači rizik da Vam smještaj neće biti 100 % rezervisan od strane hotela, apartmana ili privatnog smještaja, iako ćemo se mi potruditi da vas smještaj sigurno čeka.

Da li mogu da rezervišem smeštaj za sebe koristeći tuđu kreditnu karticu?

Hotel i privatni smještaj je takođe moguće rezervisati i uz pomoć tuđe kreditne kartice, ali pod uslovom da imate dozvolu vlasnika, i da imate sve podatke stvarnog vlasnika kartice (da kartica nije otuđena) .
Ukoliko je ovo vaš slučaj, molimo vas da prilikom rezervacije, u polju za posebne zahtjeve, navedete ime vlasnika kartice, kao i to da imate ovlašćenje da karticu koristite.

Molimo Vas da imate na umu da će u slučaju nepojavljivanja, kasnog otkazivanja ili sličnog, naplata biti izvršena sa kartice koju ste koristili.

Smještajni objekat Vam je skinuo sredstva sa kreditne kartice. Zbog čega?

Razlozi za skidanje novca sa Vaše karticu u nekim smještajnim objektima mogu biti sledeći:

  • Predautorizacija: Ovaj proces služi samo za proveru validnosti tokom kojeg se privremeno skidaju sredstva sa vaše kreditne kartice. Ovaj iznos je približan iznosu rezervacije. Posle izvesnog vremena ovaj iznos će biti odblokiran a period zavisi od objekta i od banke.
  • Depozit ili plaćanje unaprijed: Neki smještajni objekti traže depozit ili plaćanje unaprijed prilikom rezervacije smeštaja. Ova informacija je jasno istaknuta tokom procesa rezervacije, a nalazi se i u potvrdi rezervacije.
    Takođe ukoliko  je naglašeno da imate rezervaciju sa mogućnošću besplatnog otkazivanja,uplaćeni iznos će vam biti vraćen ukoliko otkažete rezervaciju.
  • Ukoliko mislite da vam je iznos greškom naplaćen, molimo da se obratite našem korisničkom servisu putem meila info@holidayinmontenegro.com ili na brojeve telefona + 382 (67) 875 460 ili na + 382 (69) 141 401 sa brojem rezervacije i detaljima naplate a mi ćemo dalje preuzeti slučaj.

Zbog čega moram da dajem podatke sa svoje kreditne kartice?

Pošto Vaša Kreditna kartica služi kao garancija Vašeg dolaska ili za naplatu dijela (depozit) ili ukupnog iznosa rezervacije (nekad u slučaju predautorizacije) ukoliko je tako navedeno u uslovima korištenja odabranog smještaja. Molimo da detaljno pročitate uslove korištenja odabranog objekta kako biste dobili sve informacije o načinu poslovanja smještaja. Nekada, se za pojedine posebne ponude, iznos sa kreditne kartice se može naplatiti odmah, bez mogućnosti povrata sredstava. Molimo da u slučaju takve rezervacije provjerite detalje i pojedinosti.

 Mogu li zahtjevati odredenu sobu (određeni sprat, soba uz bazen, đakuzi, itd.)?

Naravno, ukoliko hotel ima mogućnost ispunjavanja posebnih zahtjeva, bićete u mogućnosti odabrati na kraju obrasca za rezervaciju vaše posebne zahtjeve, ili ćete to imati kroz izborne filtere za određeni ugostiteljski objekat. Osoblje hotela će učiniti sve što je moguće kako bi Vam izašli u susret i zadovoljili Vaše potrebe.
Medutim, ne možemo Vam garantovanii da će Vaši posebni zahtjevi biti ispunjeni, jer oni često zavise od popunjenosti ugostiteljskog objekta kao i od toga da li dolazite ili rezervišete u periodu kad je špic turističke sezone.

Je li cijena sobe po osobama ili po noćenju?

-Na web stranici/aplikaciji HolidayinMontenegro cijena je prikazana po sobi i danu i obično odgovara najjeftinijim sobama po Vašem izboru
- Na web stranici/aplikaciji HolidayinMontenegro sve cijene su prikazane uz odgovarajuce kategorije soba, dakle one odgovaraju cijenama soba na dnevnom nivou (odnosno u zavisnosti od broja dana boravka prikazaće Vam se ukupno). Svi ostali troškovi kao što su : porezi, boravišne takse su uključene , osim ako nije drugacije navedeno u Uslovima poslovanja smještaja.

*Napomena: Dodatni broj osoba, djece, pomoćni ležaji i napravljeni incidenti mogu biti razlog dodatnih troškova.

 Je li doručak uključen u cijenu sobe?

Mnogi hoteli, apartmani i neki privatni smještaj nude besplatan doručak. Često je to kontinentalni doručak ili ponekad samo kafa i krofna. Ako je uključen, to će biti navedeno na uvodnoj stranici o hotelu ili će biti navedeno uz opis kategorije sobe (npr. bračni krevet i doručak ili dvokrevetna soba uključuje doručak). 

 Što je sve uključeno u cijenu smještaja?

U cijenu smještaja je uključeno sve što je navedeno u opisu odabranog tipa smještaja a po pravilu i boravišne takse koje se moraju uplatiti od strane izdavaoca smještaja. Da biste to pregledali samo kliknite na tip smještaja. Te informacije mogu biti navedene i u potvrdi rezervacije koju ćete primiti putem e-maila.

 Jesu li takse (boravišna i dr.) uključene u cijenu smještaja?

Takse su uključene u cijenu smještaja ukoliko je tako navedeno u opisu smještaja.

 Da li postoje popusti na sobe ugostiteljskih objekata?

Mnogi hoteli, apartmani iz naše ponude nude svojim gostima određene popuste ali o tome se morate neposredno dogovoriti nakon rezervacije sobe, ili posredno preko našeg sajta kada mi za Vas možemo hotelu poslati upit o posebnim popustima (na veću grupu ljudi, plaćanje unaprijed , čestim rezervacijama preko našeg sajta, i dr ). Ovako možete dobiti znatnu uštedu.

Potvrda Rezervacije

Što se događa kada napravim rezervaciju?

Nakon što ste unijeli Vaše podatke o Vašoj kreditnoj kartici i pritisnete potvrdni taster, otvoriće se stranica gdje ce biti prikazan broj Vaše rezervacije. Taj broj bi trebali sačuvati za bilo kakvu buduću komunikaciju sa nama. Dodatno Vas obaviještavamo da se sve rezervacije potvrđuju odmah (najkasnije u roku 30 minuta) preko e-maila ili SMS poruke gdje ćete naći ime rezervisanog smještaja i Vaš broj rezervacije.
U e-mailu u kome je potvrđena Vaša rezervacije će stajati ime hotela koji pruža usluge (npr.hotelgrand.com, hotelvardar.com i sl.), kao i kod pružatelja usluge koji se može koristiti prilikom check-in-a na recepciji hotela.

 Koliko je vremena potrebno da bi se potvrdila rezervacija?

Većina rezervacija se završi odmah, u roku od nekoliko sekundi. Bit ćete obaviješteni o potvrdi Vaše rezervacije najkasnije u roku od 30 minuta. Ako uočite bilo kakva neobična kašnjenja molimo Vas da nas kontaktirate putem telefona na broj + 382 (69) 875 460 ili + 382 (69) 141 401 ili nam napišete kratak i jasan meil na: info@holidayinmontenegro.com. Potrudićemo se da Vam što prije odgovorimo i riješimo sve vase problem..

 Kada će hotel biti informisan o mojoj rezervaciji?

Hotel je obaviješten o Vašoj rezervaciji, najkasnije u roku od 48 sati od trenutka rezervacije. Medutim, ako se želite obratiti direktno hotelu kako bi ponovno potvrdili Vašu rezervaciju, e- meilom, SMS-om možete poslatii poruku recepcioneru rezervisanog objekta.

Ime ugostiteljskog objekta koji ste rezervisali je navedeno na dnu e-maila za potvrdu rezervacije kao i odgovarajuci potvrdni kod rezervacije koju je izdao pružalac smještaja.

 Da li mi treba pismena potvrda iz hotela ili mi je dovoljna potvrda meilom ili SMS-om?

Ne treba, e-mail potvrda koju primite od holidayinmontenegro.com sadrži sve potrebne informacije. Ona prikazuje Broj rezervacije, informacije o hotelu, cijenu i kategoriju rezervisane sobe kod pružatelja usluge, kao i politiku hotela za otkazivanje rezervacije.

 Kakva je politika otkazivanja rezervacije?

Politika otkazivanja usluge za svaki hotel je prikazana u posljednjem koraku procesa rezervacije hotela neposredno prije unosa detalja o kreditnoj kartici, kao i na e-mailu za potvrdu rezervacije. Većina hotela će vam naplatiti cijenu noćenja, ako otkažete 24-72 sata prije check-in datuma.

Preporučujemo Vam da pažljivo pročitate politiku otkazivanja usluge za hotel koji želite rezervisati. Isto treba uzeti u obzir da otkazivanje hotela u vrijeme sezone obično ima strožu politiku otkazivanja usluge. Tu su i hoteli koji ne prihvataju otkazivanje usluge nakon završetka rezervacije za sve ili neke kategorije soba iz ponude, kao i za posebne cijene iz ponude (akcije, popusti i sl.).

 Kako mogu otkazati rezervaciju?

Koristite link Izmjeni rezervaciju / Otkaži Rezervaciju na početnoj stranici i slijedite navedeni postupak.  

Gdje mogu pronaći otkazni rok smještaja?

Pravila otkaza rezervacije ukoliko postoje su navedena prilikom rezervacije u opisu smještaja, a takođe ćete ih primiti u potvrdi rezervacije putem e-maila ili SMS-a.

Kako znam da je moja rezervacija otkazana?

Nakon što pošaljete zahtjev za otkazom Vaše rezervacije primit ćete potvrdu otkaza rezervacije putem e-maila ili SMS-om. U slučaju da u neko dogledno vrijeme ne primite potvrdu otkaza, provjerite svoj Spam folder, ili kontaktirajte naš korisnički servis meil: info@holidayinmontenegro.com .

Ukoliko se dese nepravilnost koje se odnose na rezervisani smještaj, ko je odgovoran?

U skladu sa prethodno navedenim uslovima i odredbama, Holidayinmontenegro preuzima odgovornost samo za direktnu štetu koju ste pretrpjeli kao naš klijent, a koja je nastala zbog nepoštovanja obaveza vezanih za naše usluge. Nismo odgovorni za bilo kakve direktne ili indirektne gubitke i štete, gubitak ugovora ili bilo koje netačnosti koje se odnose na opisane informacije na našim web stranicama (uključujući cijene, slike smještaja i dostupnost); usluge ili proizvode koje nudi hotel; štete, gubitak ili troškove koje ste pretrpjeli ili platili zbog greške, povrede, nepažnje, namjerne greške, propusta, delikta; otkaza, overbookinga, štrajka ili bilo kojeg drugog događanja u hotelu koji je izvan naše kontrole.

Ostalo

Koji su najcešce kategorije hotelskih soba?

Postoje 2 razlicita načina kategorizacije soba na koje možete naići u hotelima ili prenoćištima. Prvi se odnosi na kategoriju sobe (npr. standard, studio, deluxe itd.), dok druga kategorizacija ima veze s brojem osoba koje može ugostiti (jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne itd.) Molimo pažljivo pročitajte sve informacije koje se tiču ugostiteljskih objekata u vezi sa sadržajima i najvećim brojem osoba za pojedine vrsta soba u objektu.

Gdje mogu da pronađem kontakt podatke smeštajnog objekta?

Ukoliko imate pitanja za smeštajni objekat prije nego što ga rezervišete, molimo pročitajte informacije o tom objektu na našem veb sajtu. Ukoliko tamo ne uspijete da pronađete odgovor, molimo kontaktirajte naš Korisnički servis telefonom ili e-poštom, i mi ćemo rado poslati ugostiteljskim objektima upit umjesto vas.

Nakon rezervisanja, svi kontakt podaci hotela nalaze se u onlajn potvrdi rezervacije. Ovi podaci se takođe nalaze i u e-meilu ili SMS-u zajedno sa potvrdom rezervacije.

 Koja se vrsta usluga nudi korisnicima?

Nakon što završite s Vašom rezervacijom bit će Vam poslat e-mail ili SMS poruka sa rezervacijskim brojem koji ćete koristiti za bilo koje pitanje koje budete imali u vezi Vaše rezervacije. Naša Služba za korisnike odmah će Vam  izaći u susret i pomoći kako bi se otlklonila bilo koja neplanirana situacija. Sve što trebate je da nas kontaktirate na brojeve telefona + 382 (69) 875 460 ili na +382 (69) 141 401 ili nam napišete kratak i jasan meil na: info@holidayinmontenegro.com.
Usluga će biti na Engleskom jeziku.

 Postoji li usluga hotelskog prijevoza od / do aerodroma?

Mnogi hoteli nude prevoz do i od aerodroma. Ako hoteli nude takvu uslugu, to će biti navedeno u hotelskim informacijama. Ova usluga, zavisno od hotela, može biti besplatna ili uz doplatu. Veoma je bitno napomenuti da holidayinmontenegro pruža mogućnosti rezervacije renta cara kada Vama odgovara i do destinacije koju Vi izaberete.
Rezervišite na vrijeme i uživajte u prijatnom boravku u Crnoj Gori.

 Imaju li djeca besplatan boravak u hotelu?

Obicno jedno dijete do 12 godina može boraviti besplatno u sobi sa svojim roditeljima koristeći postojeći ležaj. Starosna granica za dijete može varirati od hotela do hotela. Ipak informacije za svaki hotel ponaosob su dostupne na stranici gdje su i ostale informacije o hotelima.

  Da li su pomoćni ležaj / dječji krevet na raspolaganju?

Većina hotela i privatnih smještaja nude pomoćne ležaje i dječje krevete. Neki mogu imati ograničenja koja kategorije soba dozvoljava pomoćni ležaj jer se obično pomoćni ležaj može dodati u dvokrevetne hotelske sobe.

 Gdje ću pronaći upustvo kako doći do hotela/privatnog smještaja?

Na našoj stranici Holidayinmontenegro ćete naći upustvo koje će Vam pomoći pronaći rezervisani hotel. Za više detalja na stranici Holidayinmontenegro pored hotela se nalazi karta gdje se hotel nalazi, kao i znakovi i upustvo koje će Vas voditi do tačne lokacije Vašeg hotela.

Uputstvo kako da dođete do ugostiteljskog objekta takođe možete pronaći u potvrdi rezervacije. U e-meilu se nalazi adresa objekta kao i mogućnost da putem navigacije jednostavnim klikom na link dođete do objekta precizno i lako.
Ukoliko se pojavi neki problem i u nemogućnosti ste iz nekog razloga da locirate objekat ili se nalazite na putu prema hotelu a izbrisali ste ili zagubili adresu, kontaktirajte naš korisnički servis i mi ćemo Vam brzo putem meila ili telefonskim pozivom poslati pomoć za navigaciju do objekta.
Naš meil: info@holidayinmontenegro.com.

 Kome i kada plaćam smještaj?

Plaćanje smještaja zavisi od uslova korištenja smještaja koji su navedeni prilikom rezervacije, ali i tipa smještaja koji želite rezervisati (hotel, privatni smještaj,i dr).
Zadržavamo pravo predautorizacije Vaše kreditne kartice u svrhu garancije Vašeg dolaska prilikom rezervacije smještaja koji to zahtijeva.

Ko i u kojem iznosu tereti moju kreditnu karticu?

Ukoliko ste rezervisali hotel, podatke o Vašoj kartici ćemo proslijediti hotelu na dalju obradu tj.predautorizaciju.
Ukoliko se radi o privatnom smještaju ili vilama predautorizacija ili naplata Vaše kreditne kartice se može izvršiti preko našeg sajta.

 Što ako ne stignem platiti rezervaciju u datom roku?

Ukoliko ste spriječeni platiti iznos rezervacije u datom roku potrebno je o tome obavijestiti naš korisnički servis. Ako nas ne obavijestite, situacija može rezultirati overbooking-om. 

 Kakva je politika oko povrata uplaćenih sredstava za rezervaciju?

U slucaju otkazivanja rezervacije hotela možda ćete imati pravo na povrat Vaših uplaćenih sredstava u djelimičnom ili potpunom iznosu Vaše rezervacije.

U slučaju otkazivanja rezervacije Holidayinmontenegro neće naplaćivati nikakvu proviziju niti od Vas niti od pružaoca usluga.

Za vraćanje Vašeg novca, prema gore navedenom, biće izvršen u roku od 15-20 dana od datuma prijave.
Holidayinmontenegro će nastoji pružiti Vam najbolju moguću uslugu kako bi se ispravile eventualne poteškoce vezane za Vašu rezervaciju.

Medutim, možemo samo djelovati kao nezavisni posrednik, osigurati usluge prevoza do aerodroma, rent-a-car- a, hotela ili putovanja drugih pružatelja slicnih usluga.
Napominjemo, mi nemamo kontrolu nad osobljem, opremom, ili operacijama pružaoca usluga i nećemo biti odgovorni za bilo kakve neugodnosti, tjelesne povrede, oštecenja imovine, ili koji drugi gubitak nastao kao posljedica bilo kakvih nezakonitih djela, propusta ili grešaka od strane pružaoca usluga.

 Je li moguće prijaviti se ranije ili kasnije od standardnog check-in- a/check-out- a?

Ukoliko želite raniji check-in ili kasniji check-out, molimo Vas da ostavite napomenu prilikom rezervacije; ukoliko je moguće izaći u susret Vašem zahtjevu, primit ćete potvrdu putem e-maila ili SMSa gdje Vam je to odobreno. Smatramo da u opravdanim situacijama nećete naići na problem ranijeg check-in ili kasnijeg check-out- a.

 Da li smještaj prihvata kućne ljubimce?

Pod pravilima smještaja naznačeno je da li je moguće povesti i kućne ljubimce.

 Mogu li promijeniti rezervaciju nakon uplate?

Ukoliko nakon potvrde rezervacije želite promijeniti broj osoba ili termina boravka dužni ste nas o tome obavijestiti u što kraćem roku pismenim putem na e-mail info@holidayinmontenegro.com. U svakom slučaju promjenu mora odobriti ugostiteljski objekat koji pruža uslugu.

Šta da uradim na kraju?

Da izaberete Crnu Goru kao Vašu sledeću turističku destinaciju :-).